Voedselbos

Voedselbossen zijn er in allerlei soorten en maten, maar de belangrijkste overeenkomst is toch wel dat je in een voedselbos probeert bos te imiteren. Zo veel mogelijk verschillende soorten planten met elkaar combineren op een manier dat ze elkaar versterken en dan soorten gebruiken waarvan je ieder jaar weer opnieuw kunt oogsten. Dus: één keer planten en de rest van je leven alleen maar oogsten. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn maar het moet kunnen.

HET VOEDSELBOS IN CHALAMEYROUX

Voor Jan voelt het huidige leven, na het werkzame leven, echt als terug naar de basis. Bezig zijn met dingen die er werkelijk toe doen. Proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke rijkdom van het bos en dat dan te combineren met groente, fruit en paddenstoelen. Daar dan weer lekkere gerechten mee maken en die dan weer delen met de gasten. Zo komt alles bij elkaar en kan Jan samen met Trijnie die dingen doen waar ze zelf het aller gelukkigst van worden: ONZE GASTEN EEN ONVERGETELIJKE TIJD BEZORGEN. 

Al zolang hij zich kan herinneren is Jan op de een af andere manier met de natuur bezig. Het begon al vroeg toen hij met zijn opa het bos in ging en daar steeds weer iets nieuws leerde over de planten en de dieren die daar woonden. Ook later in zijn studiekeuzes en zijn werk heeft de natuur steeds een belangrijke rol gespeeld. 

Op een bepaald moment is de passie voor goed, gezond en vooral lekker eten van eerlijke producten daar bijgekomen.

Door zijn werk kwam Jan in aanraking met verschillende initiatieven voor het maken van een voedselbos. Hoewel hij hier eerst wat sceptisch tegenover stond heeft hij zich hier veel in verdiept en alles over gelezen wat los en vast zit. Het resultaat was dat hij nu ook besmet is met het “voedselbosvirus”.

Voor Jan is het geweldig dat hij deze dingen nu allemaal op zijn eigen manier en op zijn eigen plek met elkaar kan combineren. Bij onze B&B Chez Nous hoort een geweldig stuk bos met heel veel variatie in hoog en laag, droog en nat; maar ook zon en schaduw en verschillende grondsoorten. Kortom een geweldige plek om allerlei dingen uit te proberen. 

Terug