Over ons

Jan van Buiten en Trijnie Helfferich

Wij zijn Jan van Buiten en Trijnie Helfferich, de trotse en gelukkige eigenaren van Le Cocon en Chez Nous. Trots, omdat we deze prachtige locaties hebben gevonden; gelukkig omdat we er zelf zo vaak kunnen verblijven en van onze gasten horen dat zij er ook graag zijn.

Eind 2021 hebben wij ervoor gekozen om met vervroegd pensioen te gaan. Onze betaalde banen hebben wij opgezegd, maar dat betekent niet dat wij niets meer willen doen. “Beleef het echte Frankrijk” is onze nieuwe gezamenlijke uitdaging geworden. Een bedrijf met een vakantiewoning en 2 B&B kamers op 2 locaties. Vakantiewoning Le Cocon staat in Chazérade op de grens van de Creuse/Puy de Dome en B&B Chez Nous is in Chalameyroux in de Puy de Dome.

Het vakantiehuis en de B&B hebben ieder hun eigen website en op de derde website “beleef het echte Frankrijk” ben je nu beland. Hier kun je o.a. informatie vinden over de omgevingen en activiteiten die je kunt doen. De afstand tussen beide locaties is ongeveer 70 km. er zijn dus activiteiten die je vanuit beide plekken kunt ondernemen.

Zelf verblijven wij in Chez Nous. Dit huis heeft twee verdiepingen en de 2e verdieping is bestemd voor onze B&B gasten. In het bos van Chez Nous heeft Jan een voedselbos aangelegd, zodat wij onze gasten zo veel mogelijk (h)eerlijk eten kunnen aanbieden. Jan is gediplomeerd kok en kookt volgens de uitgangspunten van Dutch cuisine. Op deze website kun je ook lezen over het voedselbos en als je bij ons in Chez Nous verblijft kun je zelf ronddwalen door het bos.

Wij komen al jaren in Frankrijk. Eerst alleen kamperen met de tent, later in het paradijsje in Chazérade, een sfeervolle oude boerderij op een idyllische plek. Wij zijn erg graag in dit land waar je qua landschappen alles kunt vinden wat je wenst. De Fransen zijn een trots volk, trots op hun land, taal en cultuur. Het komt vast van onze Friese en Stellingwerfse roots dat deze eigenschappen ons aanspreken en ons hier thuis laten voelen. Last but nog least is er dan nog de bourgondische levensstijl die Fransen er op na houden en waar wij ook erg van houden. Een picknick bijvoorbeeld is niet alleen een broodje in een zakje, nee dat is een ware maaltijd met alles erop en eraan. Heerlijk!

Beleef het echte Frankrijk staat voor rust, natuur, lekker eten en drinken en tijd voor jezelf en elkaar. In Le Cocon en Chez Nous kun je dit vinden.

VOEL JE THUIS BIJ ONS IN CHEZ NOUS OF LAAT JE OMARMEN DOOR LE COCON.

Terug