Omgeving vakantiehuis Le Cocon

MARKTEN:

Bijna iedere dag is er in een dorp wel een markt. In het Frans vide-grenier of brocante. Hoe weet je nu waar en wanneer? Vaak worden kleine bordjes langs de weg geplaatst met datum en plaats. En op onderstaande websites kun je ook nakijken waar en wanneer ergens een markt is.

www.vide-greniers.org

www.brocabrac.fr

CLERMONT FERRAND:

Het opvallendste gebouw in Clermont Ferrand is de grote zwarte kathedraal de Notre-Dame-de-l’Assomption. De kathedraal is uit de lokale zwarte, vulkanische steen gebouwd en steekt af tegen de rode daken van de stad. Omdat Clermont Ferrand in een dal ligt zie de kathedraal al van verre. In Clermont zijn veel terrassen en er is een leuk winkelcentrum. Bij Marché Saint-Pierre (overdekte versmarkt) vind je lokale groente en fruit, maar met ook Franse kazen en likeur is het een plek die echte Bourgondiërs niet mogen missen.

Afstand van Le Cocon: 70 km.

PUY DE DOME:

Bezoek de Puy de Dome met de trein heen en terug naar boven of een enkele reis en lopend heen of terug via het voormalige ezelspad. Hond mag mee.

Op de Puy de Dome kun je parapenten (paragliden).

Afstand van Le Cocon: 66 km.

https://www.clermontauvergnetourisme.com/nl/formulieren/panoramatrein/

VULCANIA:

Vulcania is een park dat uniek is in Europa, waar je kennismaakt met het fenomeen vulkaan. Bij een bezoek aan het park ervaar je de natuur en ontdek je de mysterie van de vulkanen en ervaar je wat de kracht van een vulkaan doet. Het is een ontdekkings- en wetenschappelijk park, dat midden in het vulkaangebied ligt op enkele kilometers van de vulkaan Puy-de-Dôme.

Je ervaart de aardschokken van een aardbeving of de explosie van een meteoriet die de aarde doorboort. In Vulcania kun je je vermaken en leren, genieten en basiskennis opdoen. Je ontdekt dat het machtigste spektakel dat van de natuur en de aarde is. Dit alles ervaar je in spectaculaire attracties.

Afstand van Le Cocon: 56 km.

https://www.vulcania.com/en/

ST.PRIEST-DES-CHAMPS:

Bij dit dorpje een mooie wandeltocht naar de waterval op een sprookjesachtige plek waar je heerlijk kunt picknicken.

Afstand van Le Cocon: 27 km.

GOUR DE TAZENAT:

Een mooi rond vulkaanmeer waar je heel mooi om heen kunt wandelen, kunt zwemmen, van rotsen springen of op het strandje met een fles wijn en een baquette genieten van het mooie uitzicht en de rust.

Afstand van Le Cocon: 54 km.

LAC DES FADES BESSERVE:

Groot meer met strandjes, zwemmen, watersport. Een indrukwekkend viaduct/barrage. Wandelroutes. Hond mag mee.

Afstand van Le Cocon: 35 km.

Confolant ligt ook aan het meer Lac des Fades Besserve.

AUBUSSON:

In 2009 is Aubusson op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet vanwege haar tapijtindustrie. Mooi stadje om te flaneren en voor de terrasjes. 

Afstand van Le Cocon: 40 km. 

BOEDISTISCHE TEMPEL BIJ BIOLLET:

In Biollet is een kloostergemeenschap die op een heuvel een tempel heeft gebouwd. Je kunt deze kosteloos bezoeken. Het is een zeer kleurrijk imposant gebouw waar 500 mensen in kunnen. Het is een heel vredige plek om even tot jezelf te komen.

Afstand van Le Cocon: 21 km. 

LA NAUTE:

Festival terrein met vele activiteiten en concerten, toegankelijk voor jong en oud. Gelegen aan een meertje. Erg leuk restaurantje erbij. Bijzondere ontspannen sfeer.

Afstand van Le Cocon: 31 km.

Www.lanaute.com

KANO VAREN:

Kanoën op de vrij snel stromende Sioule is een belevenis. Je kunt op meerdere plaatsen opstappen. Je kunt in een eenpersoons kajak of meerpersoons canadese kano. Het vraagt om enige behendigheid. Maar het is voor iedereen tussen de 7 en 77 te doen. 

Afstand van Le Cocon:  60 km.

Kanoverhuur op de Sioule in Ebreuil Allier Puy de Dôme (canoe-sioule.com)

MONTLUCON:

Montlucon is een prachtige stad in de Auvergne. En vanaf Le Cocon de dichtstbijzijnde grote stad. De rivier de Cher loopt er dwars doorheen. Hoog boven het centrum uit torent het middeleeuwse kasteel, waaromheen een hele middeleeuwse wijk cirkelt. Met kleine winkeltjes en restaurantjes. Montlucon is een heerlijke stad om te winkelen. Er zijn brede avenues met mooie platanen. De stad ligt in een dal. Daardoor is het er vaak 4 graden warmer dan in de omgeving.

Afstand van Le Cocon: 47 km.

LAC DE VASSIVIÈRE:

Met daarop het betoverende île de Vassivière

Vandaag de dag staat dit meer bekend als één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Creuse. Dit is niet vreemd, want het meer en haar directe omgeving heeft voor iedereen wat te bieden. Zo kunnen er op verschillende plekken aan het meer waterfietsen en kano’s gehuurd worden. Leuk voor het hele gezin! Ook kun je er voor kiezen om de warme zomerdagen door te brengen op één van de verschillende strandjes bij het meer. De natuurliefhebbers kunnen genieten van de verschillende wandelroutes die rondom dit meer zijn uitgezet. Ook een bezoekje aan het eiland in het midden van het meer is de moeite waard. Op dit eiland ligt een klein kasteel, waar regelmatig allerlei tentoonstellingen worden georganiseerd. 

Afstand van Le Cocon: 77 km.

https://www.tourisme-hautevienne.com/decouvrir/nature-paysages-et-jardins/lac-de-vassiviere

HET WOLVENPARK BIJ CHABRIÈRES:

Het wolvenpark in het bos van Chabrières ligt op enkele kilometers van Guéret. In het park leven zo’n 40 wolven in een natuurlijke omgeving. Je kunt een avontuurlijke ontdekkingswandeling maken met je kinderen door het park en als je heel stil bent en je ogen en oren goed open zet ontdek je hoe de wolven leven en hoe bijzonder de relatie is tussen de mens en de wolf.

Afstand van Le Cocon: 74 km.

https://www.loups-chabrieres.fr/le-parc/historique

LES PIERRES JAUMÂTRES:

Toulx-Sainte-Croix. Grote natuurstenen gecombineerd met een waar bomenpark, hier kan men over de punten van de hoge bomen lopen. Echt een aanrader!

Afstand van Le Cocon: 47 km.

HET REUZENLABYRINTH:

Je kunt het je bijna niet voorstellen maar met een oppervlakte van 22.500 m2 is dit een van de grootste doolhoven ter wereld! Je kunt je er helemaal in verliezen en zelfs verdwalen … tenzij je onderweg raadsels weet op te lossen (met vragen in het Nederlands). Beleef een bijzondere familiedag tijdens deze verrassende en niet-zo-alledaagse wandeling.

Afstand van Le Cocon: 74 km.

https://www.labyrinthe-gueret.fr/

CHAMBON SUR VOUEIZE:

Prachtige sfeervolle plaats met een Romaanse Abdijkerk en een oude brug over de Voueize, een historisch monument uit de 14e eeuw. Er is ook een bistro restaurantje en je kunt er een schitterende wandeling doen in de kloof van de Voueize.

ORADOUR-SUR-GLANE:

Het is een stukje rijden, maar zeer de moeite waard.

Het dorp Oradour-sur-Glane, 22 kilometer van Limoges, staat wereldwijd bekend om de sporen van de massamoord op de bevolking door een eenheid van de Waffen-SS op 10 juni 1944.

Sinds de opening in 1999 is het herinneringscentrum de nieuwe toegang tot de ruïnes van het martelarendorp. Het biedt bezoekers een gedocumenteerde reis om door de analyse van de geschiedenis het verloop van het bloedbad van 10 juni 1944 te verklaren en te begrijpen, om de context en de opkomst te begrijpen van de onverzoenlijke logica van vernietiging die tot de uitvoering ervan heeft geleid.

Op 28 november 1944 nam de Voorlopige Regering het besluit om de ruïnes te classificeren en te behouden, wat Oradour nationale erkenning bezorgde. Door deze maatregelen werd het martelarendorp opgericht als een symbool van een Frankrijk dat gewond was geraakt door de Duitse bezetting. Tijdens zijn bezoek in maart 1945 herinnerde generaal De Gaulle eraan “dat een plek als deze iets gemeenschappelijks blijft voor iedereen, iets waar iedereen het gemeenschappelijke ongeluk, de gemeenschappelijke wil en de gemeenschappelijke hoop erkent”.

Afstand van Le Cocon: 150 km.

http://www.oradour.org/lieu-de-memoire