Omgeving B&B Chez Nous

MASSIF DU SANCY:

In het hart van de Auvergne, in de Puy de Dome is het Massif du Sancy de perfecte plek voor skieën, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, wandelen, motorrijden, autoritten en bezoeken van historische plaatsen. La Bourboule en Le Mont Dore zijn echte wintersportplaatsen met veel restaurantjes, waar het altijd gezellig is, ook in de zomer.

Afstand van Chez Nous: skigebieden 25 km.

Massif du Sancy UK – Officiële website van het vvv-kantoor van Massif du Sancy (auvergne-sancy.com)

MARKTEN:

Bijna iedere dag is er in een dorp wel een markt. In het Frans vide-grenier of brocante.

Hoe weet je nu waar en wanneer?

Vaak worden kleine bordjes langs de weg geplaatst met datum en plaats. En op onderstaande websites kun je ook nakijken waar en wanneer ergens een markt is.

www.vide-greniers.org

www.brocabrac.fr

CHÂTEAU DE VAL:

Prachtig historisch kasteel op sprookjesachtige locatie aan het stuwmeer en rivier de Dordogne. Mogelijkheid om kano te huren, rondvaart te maken en te zwemmen met picknick op het strand. Het kasteel kan ook worden bezichtigd.

Afstand van Chez Nous: 30 km.

PUY DE DOME:

Bezoek de Puy de Dome met de trein heen en terug naar boven of een enkele reis en lopend heen of terug via het voormalige ezelspad. Hond mag mee.

Afstand van Chez Nous: 55 km.

https://www.clermontauvergnetourisme.com/nl/formulieren/panoramatrein/

VULCANIA:

Vulcania is een park dat uniek is in Europa, waar je kennismaakt met het fenomeen vulkaan. Bij een bezoek aan het park ervaar je de natuur en ontdek je de mysterie van de vulkanen en ervaar je wat de kracht van een vulkaan doet. Het is een ontdekkings- en wetenschappelijk park, dat midden in het vulkaangebied ligt op enkele kilometers van de vulkaan Puy-de-Dôme.

Je ervaart de aardschokken van een aardbeving of de explosie van een meteoriet die de aarde doorboort. In Vulcania kun je je vermaken en leren, genieten en basiskennis opdoen. Je ontdekt dat het machtigste spektakel dat van de natuur en de aarde is. Dit alles ervaar je in spectaculaire attracties.

Afstand van Chez Nous: 58 km.

https://www.vulcania.com/en/

BORT-LES-ORGUES:

Het stuwmeer van Bort-les-Orgues is het grootste stuwmeer in de Limousin (1075 ha). Een bezoek aan de stuwdam (barrage) in de Dordogne is de moeite waard. Bij de plaats Les Orgues zijn basaltrotsen. Hier is ook een uitkijkpunt over de omgeving. Zeer de moeite waard. Je kunt het meer ook ontdekken met een rondvaartboot. Overal rond het stuwmeer zijn strandjes en mogelijkheden om boten en waterfietsen te huren. De barrage ligt bij Bort-Les Orgues (37 km.) Veel dichter bij Chez Nous (10 km.) is het Pont sur la Dordogne, met een adembenemend uitzicht over hetzelfde stuwmeer. Je kunt aan beide kanten van het meer rijden.

Afstand van Chez Nous: 37 km.

LAC CHAMBON:

Het meer bevindt zich in een mooie vallei tussen de groene bergen. Je kunt er zwemmen, er zijn kano’s, kajaks en zeilboten die je kunt huren. Lekkere strandjes rondom het meer en je kunt er prachtig wandelen.

Afstand van Chez Nous: 45 km.

LAC PAVIN:

Het Lac Pavin is zeker de moeite waard. Dit natuurlijke meer is erg bijzonder, want het bevindt zich in een bekken van een vulkaan. Het ronde meer wordt omgeven door groene bomen en wordt gekenmerkt door een diepblauwe kleur. Je kunt er heerlijk langs de oever wandelen. TIP: picknickmand mee! Het Lac Pavin ligt een kwartiertje rijden van Lac Chambon.

Afstand van Chez Nous: 45 km.

JOURSAC:

Vlakbij Chez Nous, 5 minuten rijden is het begin van de avontuurlijke wandelroute naar de oude loodmijn van Joursac. Zonder gids kun je de mijn niet vinden. Jan is gids en gaat graag met je mee.

CLERMONT FERRAND:

Het opvallendste gebouw in Clermont Ferrand is de grote zwarte kathedraal de Notre-Dame-de-l’Assomption. De kathedraal is uit de lokale zwarte, vulkanische steen gebouwd en steekt af tegen de rode daken van de stad. Omdat Clermont Ferrand in een dal ligt zie de kathedraal al van verre. In Clermont zijn veel terrassen en er is een leuk winkelcentrum. Bij Marché Saint-Pierre (overdekte versmarkt) vind je lokale groente en fruit, maar met ook Franse kazen en likeur is het een plek die echte Bourgondiërs niet mogen missen.

Afstand van Chez Nous: 60 km.